Martin Professional heeft tijdens de LDI de nieuwe Martin ERA Performance serie gelanceerd die bestaat uit de 400, 600 en 800 Performance. Maar ook de eerste outdoor moving head van Martin, de ERA 500 Hybrid IP. Vier nieuwe armaturen worden toegevoegd aan de Martin ERA familie, zodat een toonaangevende lijn van producten voor producties van alle formaten ontstaat.

"De release van de nieuwe Martin ERA, MAC Allure en VDO Atomic Dot armaturen luidt een nieuw tijdperk van veelzijdigheid in. Hierdoor kunnen lichtontwerpers grotere, krachtigere en creatievere sets dan ooit creëren", aldus Mark Buss, Martin Lighting Product Manager, HARMAN Professional Solutions. “Deze gestroomlijnde no-nonsense LED armaturen geven verhuurbedrijven enorme kracht, waarde en vertrouwde Martin prestaties. Ze zijn helder, compact en boordevol veelgevraagde functies waar lichtontwerpers dol op zijn." De veelzijdige ERA Performance armaturen bezitten volledige CMY kleurmenging en afzonderlijke kleurwielen, een iris en een volledig messenpakket. Vaste en roterende gobowielen boordevol met favoriete gobo's uit het gerenommeerde MAC assortiment bieden een breed scala aan effecten. Het volledige messenpakket van de ERA Performance serie biedt lichtontwerpers een hoge mate van flexibiliteit om precieze looks op het podium te bereiken. Het hele systeem kan tevens roteren.

Met 34.000 lumen en 800 watt met een 1:8 zoomlens is de ERA 800 Performance de krachtigste moving head in de geschiedenis van Martin en is ontworpen voor de grootste arena- en stadionproducties. Bovendien beschikt de ERA 800 Performance over variabele CTO voor aanpassen van de kleurtemperatuur. De 550 watt ERA 600 Performance is een fantastische optie voor middelgrote shows, met 19.000 lumen met een 1:8 zoomlens. De ERA 600 Performance beschikt ook over een variabele CTO voor aanpassing van de kleurtemperatuur. Ideaal voor kleine tot middelgrote producties, is de ERA 400 Performance verkrijgbaar in CLD- en WRM varianten, beide met een zoombereik van 1:3. De CLD-versie van 10.000 Lumen heeft een kleurtemperatuur van 6.500 K, terwijl de 5.000 Lumen, 3.200 K WRM versie de warmere kleurtemperatuur van wolfraam armaturen emuleert.

De ERA 500 Hybrid IP armatuur is een volledige moving head voor outdoor toepassingen met een zeer efficiënte Philips lamp van 370 W met 6000 branduren. Deze alleskunner heeft een verbluffende 1:20 zoom en meerdere projectiemodi. De ERA 500 beschikt over CMY kleurmenging en een apart kleurwiel, inclusief CTO, ½ CTO en 1/4 CTO. Met negen roterende gobo's, 15 statische gobo's en twee prisma's bezitten lichtontwerpers talloze opties om elke combinatie van effecten in de lucht, patroonprojecties en prisma's te bereiken. De ERA 500 omvat een reeks toonaangevende functies in een compact ontwerp met een IP65 classificatie, waardoor het een betrouwbaar werkpaard armatuur is voor concert tours, festivals en buitenevenementen, zelfs bij slecht weer.