Avolites lanceert zijn nieuwe vlaggenschip, de Diamond 9, in twee versies: D9-330 en D9-215. De controllers bieden ontwerpers een intuïtief control platform voor lighting, broadcast en AV.

De Diamond 9 consoles zijn het resultaat van jaren technische innovatie door het Avolites team waarbij gebruik is gemaakt van hun 45 jaar ervaring in de industrie, feedback van ontwerpers uit de hele industrie en bekroonde industriële ontwerpers om dé ultieme control surface te creëren. Over elk scherm, elke fader, elke encoder en elke knop is zorgvuldig nagedacht, zodat de console een verlengstuk wordt van de ontwerper en hem volledige creatieve vrijheid geeft.

De nieuwe hardware is een knap staaltje techniek. De voorpanelen zijn vervaardigd uit één plaat aluminium met een hoogwaardige afwerking, waardoor de console een kenmerkende uitstraling krijgt. De D9-330 heeft 11 touchscreens, waaronder 3 hoofdschermen, 3 schermen voor mediapreviews en een aantal kleinere schermen die toe te wijzen zijn aan attributes en sneltoetsen. De gloednieuwe gemotoriseerde Penny & Giles faders en nieuwe encoders hebben elk hun eigen RGB LEDs. Ook is een geïntegreerde toetsenbord met achtergrondverlichting toegevoegd. Het meest interessante aspect van de D9 is de rechterkant. Hier zijn 5 encoderwielen, een T-balk en een nieuwe set knoppen te vinden.

"Ik had het voorrecht om de D9-215 in januari 2020 te gebruiken. De ervaring was fantastisch. Het programmeren voelde vertrouwd aan, maar werd sterk verbeterd door de upgrade in hardware. Dit zorgde voor een soepelere, snellere en aangenamere programmeerervaring" zegt Tom Campbell (MIRRAD), productie- en lichtontwerper. "Als langdurige gebruiker van Avolites ben ik erg enthousiast om te zien waar de D9 het merk brengt en ik ben erg trots dat ik er een kleine rol in heb mogen spelen."

De belangrijkste onderscheidende kenmerken gaan veel verder dan de esthetiek; ze bieden een meer intuïtieve media integratie voor lichtingsontwerpers. Voortbouwend op de baanbrekende Synergy functies, brengt de D9 dit naar de vingertoppen van gebruikers met een intuïtief ontwerp en lay-outs die ideaal zijn voor het bedienen van media. Met de opkomst van het gebruik van videowalls bij liveshows, installaties en zelfs tv producties, is het samensmelten van licht en video van groot belang.

De nieuwe hardware is niet de enige belangrijke verandering bij dit product. De D9 is het eerste product met het nieuwe logo van Avolites. Het weerspiegelt de vooruitstrevende richting van het bedrijf, en onderstreept tegelijkertijd Avolites' creatieve benadering van licht en video control. "De Diamond serie, met ons nieuwe logo, markeert de eerste stap in onze toekomstgerichte strategie als bedrijf" zegt Paul Wong, Managing Director van Avolites. "De D9's zijn het resultaat van jarenlange R&D-investeringen, en we zijn er erg trots op dat we onze gebruikers de ultieme programmeertool kunnen bieden voor hun toekomstige creatieve projecten."