Avolites heeft de nieuwste versie van Titan gelanceerd, met daarin de langverwachte Timeline feature. Timeline maakt het mogelijk om tijdcode shows te programmeren en te bewerken met behulp van visuele tools, waardoor de programmeersnelheid van gebruikers drastisch wordt verhoogd.

Met de Timeline feature is het mogelijk om een nauwkeurig getimede sequence te creëren die zowel via de interne timer van de console kan lopen, als gesynchroniseerd kan worden met een externe tijdcodebron. Dit is gemakkelijk bij een complex nummer in een show waar het nummer vooraf is opgenomen of loopt op een click track of tijdcode.

Met Titan v15, kunnen individuele triggers handmatig vastgelegd worden via Titan, of in live-modus opgenomen worden. Alle handelingen zoals Set Level, Go to cue, Flash, Timed Flash, Go, Swop, Preload en Wait for go zullen dan meegenomen worden. Het beschikt ook over krachtige bewerkingsfuncties om een show verder te verfijnen. Zo kunnen gebruikers meerdere live-records samenvoegen om complexe effecten over een heel nummer op te bouwen. Triggers kunnen worden omgezet in lineaire fades. Een 'smooth'-functie maakt het mogelijk om geselecteerde triggers te groeperen in een continue fade. Timecode Offset maakt het mogelijk om ofwel het hele programma te verschuiven naar een nieuwe basistijd zonder de triggertijden te veranderen, of kleinere offsets van een paar frames in te zetten om video, audio en fixtures op elkaar af te stemmen.

Een overzichtsbalk is ontworpen om gebruikers een overzicht te geven van de hele tijdlijn van begin tot eind, wat zorgt voor snelle navigatie en de mogelijkheid om snel in en uit te zoomen op verschillende sequences. Hierdoor is Titan v15 ideaal voor zowel eenvoudige als complexe shows. Andere handige features in Titan v15 zijn het importeren van markers uit externe programma's en busking mogelijkheden door gebruik te maken van fader raised en fader lowered instellingen.

"De Timeline feature is iets waar onze gebruikers al enige tijd behoefte aan hebben, en na een uitgebreide periode van beta testen, zijn we verheugd dat we het kunnen leveren als onderdeel van Titan v15," aldus Olie Waits (Avolites Titan Lead Developer). Paul Wong, Avolites Managing Director voegt toe: "Deze release bevestigt onze toewijding aan de voortdurende ontwikkeling van het Titan platform en onze missie om marktleider te worden op het gebied van innovatieve producten en oplossingen voor het aansturen van zowel licht als video."

Titan v15 is nu beschikbaar via: www.avolites.com/downloads