MANTIS is het nieuwste armatuur van Portman Lights en combineert verschillende warm witte en RGBW LED-bronnen. Portman Lights introduceert een compleet nieuw design dat volledig past in de inmiddels bekende retro-stijl.

Lichtbronnen
Het totale vermogen van de LED's in de Portman Mantis bedraagt 250 W. Een groot gedeelte daarvan wordt gebruikt door de drie warm witte LED’s met verfijnde halogeen emulatie van in totaal 180 W. Bij lage intensiteit hebben de LED’s een kleurtemperatuur van 1600K. Bij een maximale output is de kleurtemperatuur 3200K. De drie warm witte LED’s zijn allen voorzien van een RGBW-gloed in de reflector. In het midden van de Portman Mantis is een RGBW met diffusor geplaatst, die eventueel vervangen kan worden door een gobo.

Ontwerp
Portman Mantis kenmerkt zich door een volledig nieuw ontwerp, gebaseerd op een driepuntige ster. De typische honingraatvorm waarmee Portman bekend is geworden, is daarbij gebruikt als inspiratiebron. Het ontwerp is beschermd door middel van een octrooi, ook in China.

Afmetingen en gewicht
De Portman Mantis is een handzaam armatuur van 65x65x20cm en weegt slechts 8 kg. Door de beugel kan het armatuur in elke hoek worden gemonteerd, zowel op statief als aan een haak. De vorm van de Portman Mantis maakt het mogelijk om grotere structuren te bouwen en deze in verschillende vormen te combineren.

Aansturing
Portman Mantis is uitgerust met 5-PIN XLR-connectoren en een W-DMX module. De gebruiker kan kiezen uit één van de zes DMX-modi van 21 tot 43 kanalen, maar ook stand alone gebruik is mogelijk door de ingebouwde macro's.