Fairlight en T3 Live werken al ruim 10 jaar samen, met name op het gebied van armaturen (Martin en CLF) en consoles (Avolites). Sinds kort is daar audio aan toegevoegd.

T3 Live, verhuurder van audio, licht en beeld uit het Achterhoekse Doetinchem, was al een tijdje op zoek naar een geluidsysteem ter uitbreiding van het assortiment. Een belangrijk criterium was dat de set multifunctioneel inzetbaar moest zijn. Pim Heutink, eigenaar van T3 Live, vertelt: “T3 Live is een relatief kleine speler in de markt. Onze focus ligt op het leveren van kwaliteit en service. Daarom investeren wij uitsluitend in A-merken en vinden we het belangrijk dat materiaal breed inzetbaar is, al is het maar omdat wij niet de middelen en ruimte hebben om allerlei geluidsystemen naast elkaar op voorraad te hebben. Wij draaien zowel in theaters en sporthallen als in feesttenten. Voor deze laatste categorie is een stackable systeem vaak het meest praktisch. Een traditionele line-array viel daarom af en toen Dennis Huurenkamp van Fairlight begin dit jaar bij ons aangaf dat L-Acoustics met een interessant nieuw systeem op de markt zou komen, was onze interesse gewekt.”

L-Acoustics A15

Dat nieuwe systeem bleek het “nieuwe ARCS” te zijn: A10- en A15-luidsprekers, gecombineerd met de KS21-subwoofer. Pim vertelt: “Voor ons precies de oplossing die we zochten. Eén systeem dat we zowel kunnen vliegen en stacken, beiden zowel horizontaal als verticaal, wat wil een mens nog meer? En de instelbare L-Fins op de A10 en A15 bieden ook een mooie functionaliteit: we kunnen zo de horizontale spreiding aanpassen (70-90-110 graden) zonder dat we hoorns hoeven te wisselen of aparte downfill-kastjes hoeven te gebruiken. Voor ons betekent dit efficiënter bouwen en breken.

Niet over één ijs

Dat T3 Live niet over één nacht ijs is gegaan, blijkt wel uit de diverse demo’s die gedaan zijn. Pim: “Dit soort investeringen doen we niet ieder jaar, dus je wilt goed weten waar de kracht en de beperkingen van een systeem liggen. Hiervoor hebben we demo’s gedaan in zowel een theatersetting als met een band in een dampende feesttent. De kwaliteit van het systeem en de professionele ondersteuning vanuit Fairlight hebben uiteindelijk geleid tot deze investering. Alle lof voor Fairlight!” 

Vanaf heden beschikbaar bij T3 Live:

2 stuks L-Acoustics A10 wide

6 stuks L-Acoustics A15 focus

6 stuks L-Acoustics KS21

2 stuks L-Acoustics K2-JACK

4 stuks L-Acoustics LA4X

2 stuks L-Acoustics A-TILT

2 stuks L-Acoustics A-MOUNT

2 stuks L-Acoustics CLAMP250

2 stuks L-Acoustics A15-BUMP

2 stuks L-Acoustics X-BAR