Hét poppodium van Oost-Brabant heeft onlangs de lichtset geüpdatet en hierbij gekozen voor de Martin MAC Quantum Profile. De Pul, opgericht in 1968, is onderdeel van Stichting Compass en biedt ruimte voor concerten, films, dance-events en andere culturele activiteiten.

De producten van Martin Professional zijn niet geheel onbekend voor de Pul, eerder hebben zij al gewerkt met de Martin MAC 250+, MAC 250 Krypton en MAC 600. Na een korte onderbreking is er vanaf heden weer plaats vrijgemaakt voor het Deense merk. Tijdens de zoektocht naar een nieuw armatuur is het complete team van gedreven vrijwilligers betrokken. Roy Baarslag licht toe: “Na het inventariseren van alle wensen hebben we van Fairlight een grote demo set geruime tijd mogen testen. Hierdoor hebben we in alle rust een besluit kunnen nemen.”

Uiteindelijk viel de keuze op de Martin MAC Quantum Profile. “Wat meteen opviel aan de Quantum profile was zijn output. Krachtig en smooth! Verder is de MAC Quantum Profile een echt werkpaard, meerdere grote poppodia in Nederland werken immers met deze spot. Bovendien is de spot rider-vriendelijk, hetgeen van groot belang is wanneer we buitenlandse gasttechnici over de vloer hebben,” concludeert Baarslag.
De Pul heeft 12 MAC Quantum Profiles aangeschaft. Daarvan komen er 8 vast te hangen boven het podium en worden er 4 ingezet als vloerset. Tevens zijn een Epson EB-700U projector en een CLF Haze I in gebruik genomen door de Pul.