Austrian Audio kondigt met trots het eerste model binnen de nieuwe lijn instrumentale microfoons voor zowel studio als live aan: de CC8. Wat deze nieuwe klein membraam microfoon zo bijzonder maakt, is Austrian Audio's OCC7 condensator capsule. Deze in-house en nieuw ontwikkelde capsule is geïnspireerd op de legendarische CK1 en biedt alle voordelen van dat klassieke ontwerp, aangepast aan de hedendaagse normen.

Het drie micrometer dikke, met goud gecoate Polyethyleen Napthalaat (PEN), diafragma, is veel robuuster dan de meer conventionele Mylar beschikbare alternatieven. Het ontwerp van de OCC7 garandeert een constante breedbandig uitdoving. Wat weer resulteert in uitstekende cardioïde eigenschappen met een uitzonderlijke hoge demping van geluid dat van de zijkant en achterkant komt.

Het kapsel ontwerp en de transformatorloze uitgang dragen bij uitstekende lineaire frequentierespons van de CC8. Daarnaast kan de CC8 extreem hoge SPL niveaus verwerken zonder vervorming. (tot 156 dB SPL!). Dit gecombineerd met een zeer lage interne ruisniveau van slechts 16 dB SPL (A), resulteert in een uitzonderlijk dynamisch bereik. De CC8 klinkt natuurlijk en open gecombineerd met zijdezachte midden- en hoge-tonen en een vlakke respons. Door de lage interne ruisniveau en het kunnen verwerken van hoge SPL-niveaus is de CC8 uitermate geschikt voor zeer gedetailleerde opnames van gevoelige akoestische instrumenten zoals piano’s tot Jazz Ensembles en Orkesten.

De OCC8 beschikt daarnaast over een ingebouwde schakelbare ‘Attenuation’ knop. Hiermee kan er gekozen worden voor een verzwakking van het signaal met 0, -10 en -20 dB. Wat het o.a. mogelijk maakt dat de OCC8 zeer dicht bij akoestisch luide geluidsbronnen, zoals o.a. trompetten, snaar instrumenten en volledige drumstellen, kan worden geplaatst zonder risico op vervorming. Daarnaast beschikt de CC8 ook over een high-pass filter (60 Hz 2nd order, 120 Hz 2nd order), voor het filteren van ongewenste ruis en impact frequenties voor een verminderd signaal kwaliteit.

In rustige passages waar de fijnste nuances, van bijvoorbeeld een zacht strijkinstrument of een stem, moeten worden opgenomen, komt het lage interne ruisniveau van de CC8 goed tot zijn recht. Daarnaast maakt de kleine afmetingen van de CC8 een gerichte positionering mogelijk, zowel in de studio als op het podium.

Kwalitatief vakmanschap:
De Austrian Audio CC8 wordt, net als de rest van de Austrian familie, met de hand gebouwd in Wenen. Voordat de CC8 de fabriek verlaat, wordt elke microfoon gemeten en afgesteld (in de speciale ‘’echovrije’ kamer) met een maximale tolerantie van slechts +/- 0,5 dB bij 1 kHz. Dit betekent dat elke CC8 kan worden gematched met elke andere CC8, ongeacht de productiedatum.