Verander elke projector in een Augmented Reality projector met Lightform.De Lightform LFC is een kleine computer met 3D-scan unit die bevestigd kan worden aan vrijwel iedere projector. Dit maakt het mogelijk om snel complexe scènes te scannen en zo complexe objecten  eenvoudig te mappen.

Lightform is in 2014 opgericht door Brett Jones en Kevin Karsch. Beiden hebben jarenlange ervaring met AR en VR bij onder andere Disney Imagineering en Microsoft. "Toen ik acht jaar geleden bij Disney Imagineering werkte, zag ik een demo van geprojecteerde AR, de meest boeiende VR / AR-demo die ik ooit heb gezien", aldus Jones. “Er was een heel betoverd bos dat bedekt was met projectie, met bliksem en regen, vlinders die over het tafereel fladderden en een stromende waterval. Het probleem was dat de demo miljoenen kostte en dat alleen Disney hem kon bouwen. Toen wist ik dat ik deze technologie overal beschikbaar wilde maken."

Lightform maakt gebruik van geavanceerde technologie om de complexiteit van het projectie-mapping proces te elimineren. "Wij zijn van mening dat geprojecteerde content veel interessanter is dan een plat scherm, omdat het over de bestaande omgeving kan worden gelegd", aldus Phil Reyneri, Design Director bij Lightform. “Dit geeft ontwerpers de mogelijkheid om digitale content naadloos te combineren met bestaande materialen en structuren. We wilden deze tool toegankelijk maken, zodat het overal kan worden gebruikt.” Lightform kan via HDMI op elke projector worden aangesloten en projecteert een reeks patronen. Die patronen worden herkend door de ingebouwde camera en gebruikt om een ​​3D-model te genereren. In tegenstelling tot realtime dieptecamera's zoals de Kinect – die een point cloud met een vergelijkbare lage resolutie bieden - genereert Lightform in minder dan een minuut een mesh met hoge resolutie. Dit maakt het geschikt voor nauwkeurige uitlijning op pixelniveau.

De Lightform LFC kit wordt standaard geleverd met een computer, een camera en de Lightform Creator software.