• L-Acoustics

  U kunt voor de hele range L-Acoustics producten bij ons terecht. Neem voor een offerte contact op met ons verkoopteam.

  Meer info
 • Fairlight Academy

  Op regelmatige basis verzorgen wij L-Acoustics en Avolites trainingen in onze showroom. Meer info op www.fairlight-academy.nl

  Meer info
 • L-Acoustics

  U kunt voor de hele range L-Acoustics producten bij ons terecht. Neem voor een offerte contact op met ons verkoopteam.

  Meer info
< nieuws overzicht

Nieuws overzicht

21-06-2019

Musis en Stadstheater kiezen voor Epson

De eisen aan en verwachtingen van voorstellingen worden met het jaar hoger. Decors moeten steeds imposanter, en er worden steeds vaker projectoren gebruikt.

Ook Musis en Stadstheater Arnhem kregen steeds vaker zulke verzoeken, en het werd met het huidige materieel steeds moeilijker om aan deze verzoeken te voldoen.

Martin Haars (Hoofd Technische en Facilitaire Dienst bij Musis en Stadstheater) en Ad van Hassel (Toneelmeester bij Stadstheater) gingen op zoek naar een oplossing. Martin en Ad werden bij deze zoektocht geadviseerd en begeleid door Pieter Dekker van Piqture Audiovisual Architects.

Pieter houdt zich meestal bezig met vaste installaties. Voor deze zoektocht naar een mobiele oplossing moest hij dus even uit zijn comfortzone stappen. De oplossing voor Musis en Stadstheater moest flexibel zijn vanwege de diverse zalen, en dat betekende dat een vaste installatie geen optie was. Maar Pieter gaf aan dat hij het ook wel leuk vond om een project op te pakken dat om een andere benadering vroeg.

Martin en Ad vergeleken de mogelijkheden met hun huidige projector van Panasonic. Ad geeft aan dat dit een trouw apparaat was, dat het altijd prima deed. Om die reden ging de voorkeur in eerste instantie uit naar een nieuwe projector van Panasonic. Wat ook meespeelde, was dat de huidige lenzen met deze nieuwe projector te gebruiken zouden zijn.

De nieuwe generatie projectoren van Panasonic met de Single DLP-techniek werd vergeleken met de concurrentie, waaronder Epson. Hoewel hun voorkeur in het begin eigenlijk uitging naar een Panasonic, waren Pieter, Martin en Ad zeer onder de indruk van de 3LCD-techniek van de laserprojectoren van Epson. Vanwege die 3LCD-techniek kozen de mannen uiteindelijk voor een Epson. Ook de lenzen van Epson droegen bij aan deze keuze; vooral de groothoeklens viel goed in de smaak. Mede vanwege de kosten werd aanvankelijk voor de EB-L1505UH gekozen. Als adviseur keek Pieter echter verder in de toekomst. Daarom werd ook de EB-L1755u overwogen. Deze projector was weliswaar duurder, en met zijn 15000 lumen behoorlijk krachtig. Maar voor de lange termijn zou de EB-L1755u een goede investering zijn, zeker omdat de verwachting is dat de eisen aan theatervoorstellingen alleen maar hoger zullen worden.

Daarnaast kon deze zwaardere projector behalve in het Stadstheater ook in Musis gebruikt worden. In Musis zijn de eisen nog hoger, vanwege het daglicht en de nog grotere zalen en projectieschermen. Een andere reden om voor Epson te kiezen was het geluidsniveau van de projectoren. De laserprojectoren zijn bijzonder stil, wat een voordeel bij gebruik tijdens klassieke concerten in Musis.

Martin geeft aan tevreden te zijn met de keuze voor de EB-L1755u, omdat de projector niet alleen weinig onderhoud nodig heeft, gebruiksvriendelijk is en een lange levensduur heeft, maar ook breed in te zetten is in alle zalen, voor zowel culturele en commerciële evenementen als toepassingen in het decor. Dat maakt van deze Epson-projector een slimme investering. Ad vult aan dat hij nu ook richting de klant kritischer moet zijn, want het beeld van deze nieuwe projector is haarscherp. Elk detail is zichtbaar, dus aangeleverde beelden moeten een hogere resolutie hebben dan voorheen.

De heren van Musis en Stadstheater zijn erg tevreden met hun keuze. Ze hebben nu een projector die toekomstbestendig en breed inzetbaar is. De projector van Epson kan vanaf bijna elke locatie in de zaal projecteren, dankzij de drie lenzen die zorgen voor een enorme lensshift, focus en uitgebreide mogelijkheden voor geometrische aanpassing. De gebruiksvriendelijkheid van de Epson EB-L1755u bespaart de mannen tijd in de voorbereiding. De projector heeft een eenvoudige menustructuur, en alle benodigde functies zijn direct toegankelijk via de afstandsbediening. Via de Professional Tool-software van de Epson-projector zijn de basisfuncties plus een groot aantal extra functies beschikbaar.  

 

 

go to top

Laatste nieuws


Aanmelden nieuwsbrief

Bedrijfsnaam:
Naam:
Tel nr.:
E-mail adres:

Open Dagen 2018