• L-Acoustics

  U kunt voor de hele range L-Acoustics producten bij ons terecht. Neem voor een offerte contact op met ons verkoopteam.

  Meer info
 • Fairlight Academy

  Op regelmatige basis verzorgen wij L-Acoustics en Avolites trainingen in onze showroom. Meer info op www.fairlight-academy.nl

  Meer info
 • L-Acoustics

  U kunt voor de hele range L-Acoustics producten bij ons terecht. Neem voor een offerte contact op met ons verkoopteam.

  Meer info
< nieuws overzicht

Nieuws overzicht

26-04-2019

Licht en geluid voor Evenementenhal Texel

Afgelopen jaar is een nieuwe evenementenhal verrezen op Vakantiepark de Krim, in Cocksdorp op Texel. Kosten noch moeite zijn gespaard om een topklasse-uitstraling te creëren.

Het idee hierachter is het ‘totaal ontzorgen’ van een opdrachtgever. Een prachtige ontvangstruimte, een goede keuken en er zijn hoogwaardige materialen gebruikt, het straalt allemaal klasse uit. Door dit alles en de mooie bungalows, voelen de gasten zich bij de Krim de koning te rijk. Fairlight werd in augustus benaderd om een plan te maken voor de techniek in de hal. Het ging om zowel licht en geluid, als een podium. De kwaliteits- eisen waren hoog, er moeten grote acts binnen kunnen komen en die moeten kunnen draaien op de aanwezige apparatuur.

We stellen een aantal vragen aan projectleider Marcel Zandbergen:

Zijn er bij dit project nog speciale uitdagingen geweest?

“Het begon al met de tijdsdruk; we zaten midden in de vakantietijd en de eerste show stond gepland voor half november. Het maken van een goed plan van deze omvang, daar gaat wel wat tijd overheen. Dan moet dat nog via diverse bureaus op Texel en voor je het weet ben je 2 maanden verder. Dus toen eind september het verlossende woord kwam, moesten alle zeilen bijgezet worden om alles op tijd binnen te krijgen om begin november te kunnen starten met installeren. Het was voor onze inkoop flink aanpoten om alles op tijd te kunnen leveren, zeker toen bleek dat de trussen ook nog eens in een speciale, donkergrijze RAL-kleur gepoedercoat moesten worden. Het was werkelijk een “team effort” dat alles binnen de gestelde termijn perfect opgeleverd kon worden. Een project om trots op te zijn!”

“De luchtbehandelingskanalen waren een van de lastigste zaken. Deze zijn behoorlijk ‘aanwezig’ en uitgerekend boven het podium zit een knooppunt van deze grote buizen. Dat beperkt ons behoorlijk, voor wat betreft een trussconstructie waarin een goed lichtplan verwerkt kan worden. Toen daar

tijdens de bouw ook nog onaangekondigde veranderingen aan werden gemaakt, moesten we wel heel creatief met onze ophangpunten omgaan. Collega Tijs Peters heeft zijn tekeningen een aantal keren flink moeten aanpassen.“

Hangt er een standaard geluidsinstallatie?

“Eén van de eisen was een geluidsinstallatie van absolute topkwaliteit. We zijn importeur van o.a. L-Acoustics, dus de keuze voor het merk was niet heel moeilijk. Het dak van de hal is rond en heeft weinig akoestische demping, dus onze geluids- ontwerper Ben Brouwers heeft diverse ontwerpen in Sound Vision gemaakt en is uitgekomen bij een set, bestaande uit 9 stuks Kara per kant en 2 stuks KS28. Als delay set voor de tribunes is gekozen voor 2 clusters van 2 stuks ARCS Focus die de perfecte ondersteuning vormen voor de Kara set.”

Wat was de opdracht voor het lichtontwerp?

“Dat het zeer veelzijdig moet kunnen zijn. Er kan een theateract op het podium staan of een grote band, maar de volgende dag kan er ook een expositie zijn. Er is ook al een foodtruckfestival geweest. Daarnaast moet een bezoekende act ook zelf licht mee kunnen nemen of een eigen lichttafel aan kunnen sluiten. Dus is er gekozen voor een reeks armaturen DeSisti, Martin Professional, CLF Lighting en Coemar- die zowel statisch als bewegend niet alleen een mooi beeld kunnen vormen, maar ook heel functioneel de gehele hal kunnen aanlichten. Alles is aanstuurbaar met ArtNet.”

Hoe wordt er vanuit de Krim gereageerd?

Patrick Zijm, hoofd techniek van de Evenementenhal Texel: “Er zijn in mijn beleving maar weinig bedrijven in Nederland die een project aankunnen van deze omvang, met deze hoge snelheid en van deze kwaliteit. We zijn vanaf het begin van de besprekingen overal bij betrokken geweest en hebben onze inbreng in de ontwerpen gehad. Daarnaast is er tijdens de eerste shows steeds iemand vanuit Fairlight ter ondersteuning bij geweest. We hebben ook instructies gekregen voor de lichttafel (Avolites) en geluidstafel (Soundcraft). Het gehele audio- traject loopt via het BSS-platform, dat voor ons makkelijk toegankelijk is via een tablet. Wij zijn als organisatie zeer tevreden met de keze voor Fairlight als leverancier.”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

go to top

Laatste nieuws


Aanmelden nieuwsbrief

Bedrijfsnaam:
Naam:
Tel nr.:
E-mail adres:

Open Dagen 2018