• MAC ENCORE PERFORMANCE

  Laat je verbazen tijdens een demo door één van onze productspecialisten! Neem contact op met ons via sales@fairlight.nl

  Meer info
 • Martin voor poptempel Paradiso

  Onlangs installeerde onze partner Airlight een volledige Martin Professional lichtset in Paradiso Amsterdam.

  Meer info
 • Portman Custom Lights

  Vanaf heden verzorgen we exclusief de distributie van Portman Custom Lights in Nederland!

  Meer info
 • Fairlight Academy

  Op regelmatige basis verzorgen wij L-Acoustics en Avolites trainingen in onze showroom. Meer info op www.fairlight-academy.nl

  Meer info
< nieuws overzicht

Nieuws overzicht

28-11-2017

L-Acoustics in MartiniPlaza

Bij MartiniPlaza in Groningen was de geluidsset in de Grote Theaterzaal én de Springerzaal aan vervanging toe.

Via Stefan Noordenbos (Noordenbos Licht en Geluid) werd daarvoor aangeklopt bij Fairlight, dat het plan invulde met spullen van L-Acoustics. We spraken project manager René van der Linden: “Dat ze hiervoor gekozen hebben, zegt veel over de kwaliteit en multifunctionaliteit van L-Acoustics.” Martini PLaza, kent een zeer gevarieerd programma.

Het was in mei van dit jaar dat door Stefan Noordenbos contact werd opgenomen met Fairlight. Samen met Wybe Berkepas, toneelmeester MartiniPlaza, had hij een nieuwe geluidsset voor de Theaterzaal en de Springerzaal van het Groningse MartiniPlaza samengesteld en die set mocht geleverd én gefinetuned gaan worden door Fairlight. De oude set, van Renkus-Heinz, had zijn beste tijd gehad en dus was het tijd voor iets nieuws.

Specifieke wensen

“Wybe Berkepas en Stefan Noordenbos hadden uitstekend nagedacht over de nieuwe set en toen wij in juni definitief de klus kregen, waren van onze kant slechts kleine wijzigingen nodig om het écht optimaal te maken”, legt René van der Linden uit. “Uiteraard moesten daarbij terdege rekening houden met enkele specifieke wensen die bij MartiniPlaza bestonden. In de grote zaal wilde men bijvoorbeeld dat de L/R set op een bepaalde hoogte hing en de subs moesten volledig weggewerkt worden om het ‘plaatje’ intact te houden. Ook moesten de delays voor de bovenbalkon voldoende body hebben om tot een optimaal resultaat te komen.”

Zeer geschikt
Op 1 augustus werd in Groningen begonnen met de installatie van de sets en dat verliep voorspoedig, zo geeft Van der Linden aan. Ruim voor dat de sets gebruikt moesten gaan worden, werd het opgeleverd aan de klant, die een goede keuze heeft gemaakt. “L-Acoustics is namelijk bij uitstek geschikt voor deze klus”. Het is compact, heeft een mooie klankweergave, is multifunctioneel inzetbaar en kent de hoogst mogelijke acceptatie. Allemaal overwegingen die hebben meegespeeld.”

Tendens

Sowieso ziet René van der Linden een tendens dat de producten van L-Acoustics steeds beter hun weg naar de theaters vinden. “Ook daarom is dit voor ons echt een mooi referentieproject. Het zijn daar ook fijne mensen om mee samen te werken, met name omdat ze heel duidelijk voor ogen hebben wat ze verwachten van het geluidssysteem. MartiniPlaza is een locatie die jaarlijks heel veel verschillende systemen over de vloer krijgt. Het feit dat ze dan zo overduidelijk voor L-Acoustics hebben gekozen, zegt alles over de kwaliteit en multifunctionele toepassingsmogelijkheden van dit systeem."

bron: AV-Entertainment

 

 

 

 

 

 

go to top

Laatste nieuws


Aanmelden nieuwsbrief

Bedrijfsnaam:
Naam:
Tel nr.:
E-mail adres:

Fairlight @ CUE 2018